Adatvédelmi nyilatkozat
Regisztrációval és hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelési Tájékoztató


Timár Gabriella ezúton teszi közzé adatvédelmi, adatkezelési elveit, melyeket magára nézve kötelezőnek ismer el.

Az Adatkezelő adatai:

Az adatok kezelője a Timár Gabriella ("Adatkezelő").

Székhely: 2476 Pázmánd, Határ utca 1.

Képviseli: Timár Gabriella

E-mail cím: timarg@hotmail.it

Telefonszám: 0620-240-0116

Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes személyre ("Ügyfél") vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális, felekezeti vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Adatkezelőként és adatfeldolgozóként tiszteletben tartja mindazon személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és elkötelezett ezek védelmében.

Az Adatkezelő felelős a jelen Adatkezelési tájékoztató ("Tájékoztató") elkészítéséért, a benne foglaltak betartatásáért, ellenőrzésért, illetve a szükséges változtatások végrehajtásáért. A Tájékoztató mindenkor hatályos változata a Stúdió székhelyén érhető el.

1. Az Adatkezelő által kezelt adatok

Az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatások során adatkezelés szempontjából az alábbi szolgáltatási kategóriák esetén a következő személyes adatok kezelésen valósul meg:

1.1. Egészségügyi állapotfelmérés (Ayurvédikus szemlélettel):

Az Adatkezelő az egészségügyi állapotfelmérés szolgáltatása során az alábbi személyes adatok birtokába kerül, és kezeli azokat:

  • Név
  • Életkor
  • Cím
  • Telefonszám
  • E-mail cím
  • Szedendő gyógyszerek neve
  • Öröklött betegségek
  • Fizikális és szociális állapotra vonatkozó válaszok
  • Egészségügyi problémák
  • Dósák szerinti állapotfelmérés eredményei

2. Az adatkezelés célja és időtartama

2.1. Adatkezelés célja

Adatkezelő az általa nyújtott egyes szolgáltatások biztosításához használja fel az adatokat, így különösen a következő célokra:

a) Egészségügyi állapotfelmérés szolgáltatás esetén a felek között létrejött megállapodásban meghatározott egyes szolgáltatások nyújtása céljából;

b) Masszázs, személyi edzés, pilates, szolgáltatások esetén a felek között létrejött megállapodásban meghatározott egyes szolgáltatások nyújtása céljából;

c) Időpont foglalásához, illetve tanfolyamra és workshopra történő regisztráció céljából;

d) Az Adatkezelő működésével kapcsolatban az alábbi célokból:

  • kapcsolattartás, amelynek elsődleges célja az Ügyfelek megfelelő tájékoztatása, az esetlegesen felmerülő problémák hatékony és gyors kezelése;
  • e-mail üzenetek küldése a szolgáltatással összefüggésben;
  • az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos információk átadása;
  • tájékoztatási feladatok ellátásai, a jogszabályi előírások végrehajtása

3. A személyes adatok kezelésének jogalapja

3.1 Pedagógiai-szakmai szolgáltatás

A pedagógiai-szakmai szolgáltatás tekintetében a személyes adatok kezelésének joga a Felek között létrejött megállapodás teljesítése, valamint az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítésén alapul.

4. Személyes adatok megismerhetősége

A személyes adatok közvetlen megismerésére az kizárólag Adatkezelő jogosult.

Timár Gabriella az Ügyfelek adatainak biztonságos tárolásáért technikailag minden elvárhatót megtesz. Az 1. pontban meghatározott adatok megadása során keletkező információkat az Adatkezelő a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeli.

5. Adattovábbítás

A tárolt adatokat a törvényben meghatározott esetek (pl. büntetőeljárás) kivételével, egyéb harmadik személy számára nem tesszük hozzáférhetővé.

5.1. Adattovábbítás külföldre

Az Adatkezelő az e szabályzat hatályába eső adatokat külföldre semmilyen esetben sem továbbít.

6. Az Ügyfelek jogai

Adatkezelő az Ügyfél kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt személyes adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás kérhető e-mailben:
a timarg@hotmail.it e-mail címen és postai levél útján a következő postai címen: 2476 Pázmánd, Határ utca 1. mindkét esetben a személyazonosság igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb 30 (harminc) napon belül, írásban válaszol.

Az Ügyfél jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését (megjelölve a helyes adatokat) szintén a timarg@hotmail.it e-mail címen és postai levél útján a következő postai címen: 2476 Pázmánd, Határ utca 1. mindkét esetben személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával.

Adatkezelő a helyesbítést haladéktalanul elvégzi a nyilvántartásában, és ennek megtörténtéről írásban értesíti az érintettet.

Az Ügyfél a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai törlését vagy kezelésének korlátozását timarg@hotmail.it e-mail címen és postai levél útján a 2476 Pázmánd, Határ utca 1. postai címen ingyenesen, indokolás nélkül, személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával.

Adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli az Ügyfelet a nyilvántartásából.

Törlés helyett az Adatkezelő a személyes adatok kezelését korlátozza, ha az Ügyfél ezt kéri. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Amennyiben az Adatkezelő az Ügyfél helyesbítés, kezelésének korlátozása vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, kezelés korlátozása vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy kezelés korlátozása iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az Ügyfél a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.

Az Ügyfél tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén; ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint a törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Ügyfél az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az Ügyfél - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

7. Adatbiztonság

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat az Ügyfelek hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének. Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő ismerheti meg, azokat az Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át. Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg.

Adatkezelő semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, az az olyan adatokat, amelyek faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

Adatvédelmi incidens esetén az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti a felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Azon nem várt esetben, ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, Adatkezelő a bejelentéshez mellékeli a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az Adatkezelő az érintett részére adott, a valószínűsíthetően magas kockázattal járó adatvédelmi incidenssel kapcsolatos tájékoztatása során:

  • világosan és közérthetően ismerteti az adatvédelmi incidens jellegét;
  • információt nyújt a további tájékoztatást adó egyéb kapcsolattartó nevéről és elérhetőségeiről;
  • ismerteti az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
  • ismerteti az Adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

8. Jogérvényesítési lehetőségek

Adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük, írjon nekünk az timarg@hotmail.it e-mail címre vagy postai levél útján a 2476 Pázmánd, Határ utca 1. címre.

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.); bíróságnál.

9. Egyéb rendelkezések

Jelen Tájékoztatóra az EU 2016/679 Rendelete ("GDPR"), továbbá a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi tájékoztatót az érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa.

Pázmánd, 2018. szeptember 14.

Timár Gabriella, Természetes Gyógymódok Szakértő
Test-Lélek-Szellem Egészségmegőrző Stúdió
Adatkezelő



A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés


Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.
Az adatkezelés célja:
Az adat kezelésének célja az, hogy értesüljön a legfrissebb és legjobb ajánlatokról, akciókról. Tájékoztatjuk arról, hogy a hírlevélben nem csak az Adatkezelő, hanem más gazdasági társaságok reklámjait is elhelyezzük, azonban számukra az Ön személyes adatait nem adjuk át, nem továbbítjuk.
A kezelt adatok köre:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama:
Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.